مطالب آموزشی بدنسازی

بهترین زمان مصرف مکمل های بدنسازی

بهترین زمان مصرف مکمل های بدنسازی

استفاده به موقع از مکمل های پروتئینی و دوز استاندارد مصرف آن‌ها، یکی از چالش های مهم ورزشکاران حرفه ای به خصوص در رشته پر متقاضی پروش اندام بوده و هست. در این رشته در طول تمرین، چربی بدن به منظور تامین انرژی سلول های ماهیچه ای، می‌سوزد و نوبت به عضله سازی می‌رسد. رکن اصلی عضله سازی، پروتئین است که لازم است هم از طریق وعده های غذایی وهم ازطریق مکمل ها تامین شود. در این بین زمان و دوز مناسب مصرف هرمکمل، اهمیت زیادی دارد که درادامه این مطلب به آن می‌پردازیم.

خواص پروتئین ها

پروتئین یکی از اجزای کلیدی در بدن موجودات زنده است و بیشتر فهالیت های بدن، وابسته به حضور آن است. اغلب افراد به میزان لازم پروتئین مصرف می‌کنند، اما افرادی هم هستند که لازم است نسبت به سایر افراد میزان پروتئین مصرفی خود را افزایش دهند تا کمبود آن را در بدن جبران کنند. مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و دانه ها، همگی منبع غنی پروتئین هستند. در ادامه به چند مورد از دلایل علمی برای مصرف پروتئین اشاره می‌کنیم.

  • پروتئین به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می‌کند

آسیب هایی نظیر شکستگی، دررفتگی، بریدگی و خونریزی، اتلاف سلول های خونی و کاهش سطح ایمنی بدن را به دنبال خواهند داشت. مطالعات گسترده نشان می‌دهد که مصرف پروتئین فراوان پس ازآسیب ها، بهبود جراحات ماهیچه ای را تسریع می‌نماید. به خصوص در ورزشکاران که به علت انجام تمرینات سنگین ورزشی، آسیب های بیشتری را متحمل می‌شوند، نقش مصرف مکمل های پروتئینی در ترمیم بافت ها مشهود تر است.

  • پروتئین، تجزیه عضلات در سنین بالا را کاهش می‌دهد

به ازای هر دهه افزایش سن، میزان مشخصی ازحجم عضلات بدن از بین می‌رود. افتادگی پوست، ضعف و شکنندگی استخوان ها، نشان دهنده کاهش تدریجی پروتئین هایی نظیرکلاژن هستند که عامل حفظ حجم عضلات واستحکام استخوان هاست. از دست دادن عضلات در انسان، خطر بیماری و مرگ زودرس را به طور فزاینده ای افزایش می‌دهد. در این بین مصرف مکمل های پروتئینی و انجام منظم ورزش های پر تحرک، تاثیر شگرفی در غلبه براین عارضه دارند. مصرف مکمل های پروتئینی به ساخت عضلات کمک می‌کند وازبین رفتن آنها درسنین بالا را به تعویق می‌اندازد.

بیشتر بدانید: ” بهترین روش های اضافه کردن وزن و عضله سازی

انواع مکمل های بدنسازی

مکمل های بدنسازی یکی از اصلی ترین نیاز های ورزشکاران حرفه ای هستند. چرا که در زمان انجام تمرین های ورزشی، پس از سوزاندن چربی ها، بدن در شرایط عضله سوزی قرار می‌گیرد. این شرایط بهترین زمان مصرف مکمل های پروتئینی است تا فرآیند عضله سازی آغاز شود و بدن به اشتباه، عضلات را به عنوان سوخت مصرف نکند. امروزه، طیف وسیعی از مکمل های بدنسازی، بسته به نوع نیاز افراد، در داروخانه ها عرضه می‌شوند. در ادامه به معرفی چند نمونه از شناخته شده ترین وکاربردی ترین مکمل های پروتئینی می‌پردازیم.

کراتین

کراتین سطح انرژی بدن را  بالا می‌برد تا ورزشکاران حرفه ای در حین انجام تمرینات دشوار ورزشی و بلند کردن وزنه های سنگین، قدرت عضلانی کافی داشته باشند. این مکمل همچنین به افزایش توده عضلانی و ترمیم بافت های آسیب دیده، کمک می‌کند.

پروتئین وی

پروتئین وی، با داشتن آمینو اسید های شاخه دار، مانع از دست رفتن بافت عضلانی بدن در اثر افزایش سن می‌شود. این نوع مکمل همچنین به کاهش توده چربی در بدن کمک می‌کند و در پی آن، مانع افزایش وزن و فشار خون می‌شود. پروتئین وی در بدن جذب سریعی دارد و باعث افزایش توده بدنی وتقویت سیستم ایمنی می‌شود. به علت داشتن سرعت جذب بالا، بهترین زمان مصرف آن حدود یک ساعت پیش از شروع تمرین است.

کازئین

کازئین یکی از انواع پروتئین های موجود در شیر است که درست برعکس پروتئین وی، سرعت جذب بسیار کندی دارد. به همین علت مصرف آن پیش از خواب، می‌تواند بهترین انتخاب باشد. زیرا در طول خواب، سطح انرژی بدن به تدریج افت می‌کند ومصرف این پروتئین، می‌تواند این کمبود انرژی را جبران و حتی باعث شود که بدن در خواب هم فرآیند عضله سازی را ادامه دهد.

از آنجایی که کازئین و پروتئین وی هردو ماهیت آمینواسیدی دارند و درتقویت بافت عضلانی بدن دخیل هستند، مصرف ترکیب این دو مکمل پس از تمرین، نسبت به مصرف جداگانه هرکدام از آن ها، تاثیری دوچندان دارد.

میزان مناسب مصرف مکمل های پروتئینی

میزان مناسب مصرف مکمل های پروتئینی

دوز مناسب مصرف این مکمل ها، برای ورزشکاران مبتدی و حرفه ای، کاملا متفاوت است و این میزان بسته به حجم عضلات بدن وهمچنین نوع رشته ورزشی افراد، متغیر خواهد بود. اما حد معمول و استاندارد مصرف انواع مکمل های پروتئینی، حدود یک گرم برحسب کیلوگرم وزن بدن است. این میزان مصرف برای ورزشکاران فعال در رشته های استقامتی که تمرینات سنگینی را تجربه می‌کنند، به میزان یک و نیم تا دو گرم در هر کیلوگرم وزن بدن، افزایش می‌یابد. با این وجود، مراجعه به پزشک متخصص در این زمینه و عمل به دستورات وی، همچنان بهترین گزینه برای افرادی است که بی تجربه هستند و اطلاعات کافی در این زمینه ندارند.

توجه!

مصرف بیش از اندازه مکمل های پروتئینی، نه تنها میزان عضله سازی را افزایش نمی‌دهد، بلکه مقدار اضافی آن در بافت ها، به صورت چربی ذخیره خواهد شد و در پی آن افزایش توده چربی در بافت های بدن، رسوب کلسترول در رگ های خونی، بالا رفتن فشار خون و بروز بیماری های قلبی و مشکلات کلیوی، دور از انتظار نخواهد بود.

وجود دستگاه های بدنسازی خانگی می‌تواند به طور چشمگیری به صرفه جویی شما در زمینه وقت و هزینه های طاقت فرسای کلاس های ورزشی یاری رساند.

مرکز تخصصی تن آسا، جزء پیشگامان صنعت تجهیزات ورزشی در ایران بوده و با داشتن اساتید دوره دیده در این زمینه، پاسخگوی نیاز های شما خواهد بود. شرکت بازرگانی تولیدی تن آسا، تولید کننده انواع لوازم  بدنسازی، باهدف قطع وابستگی به واردات و بالا بردن سطح کیفیت محصولات، دراین زمینه فعالیت می‌کند.

تجهیزات ورزشی تن آسای قادر است پاسخگوی نیاز های شما در راستای انجام انواع حرکات حرفه ای در منزل باشد. متخصصان تن آسا، همواره پاسخگوی سوالات شما در زمینه ورزش و سلامت خواهند بود.

author-avatar

درباره تن آسا

فارغ‌التحصیل رشته‌ی تربیت‌بدنی و علاقه‌مند به نویسندگی و کمک به افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار در زمینه تناسب اندام را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *