ورزش پیلاتس یکی از رشتههای ورزشی محبوب و معروف است که برای بهبود سلامتی و تندرستی استفاده مفیدی از آن میشود. همچنین پیلاتس به کاهش وزن و تقویت ماهیچهها کمک شایانی میکند. در این مطلب به معرفی ورزش پیلاتس و انواع آن می پردازیم. با تن آسا همراه باشید.
تاریخچه پیلاتس
ورزش پیلاتس یا پیلاتیس بهافتخار مخترع این ورزش، یوزف پیلاتس در سال ۱۹۲۰ نامگذاری شده است. نکته کلیدی در ورزش پیلاتس، ایجاد ارتباط بین مغز و اندامهای بدن است و همانند یوگا بر مبنای شش اصل تمرکز، کنترل، تحرک و انعطافپذیری، تقویت نیروی دفاعی، دقت و تنفس، بنا گردیده است. استفاده از کش پیلاتس در تمرینات ورزشی باعث تقویت عضلات و بهبود وضعیت بدن و همچنین افزایش انعطافپذیری اندامها خواهد شد. تمام آنچه را که برای تمرین ورزشی با کش پیلاتس نیاز دارید شامل یک باند کشی تمرین و تشک نرم است. بهطورکلی کش پیلاتس بهعنوان یکی از لوازم ورزشی قابلدسترس بهحساب میآید. که شکل آن مانند یک کش نواری پهن است که در رنگها و ضخامتهای گوناگونی وجود دارد. شما میتوانید بر اساس میزان قدرتی که میخواهید به عضلات خود وارد نمایید، ضخامت موردنظر را انتخاب نمایید. کش های پیلاتس هم در باشگاه و هم در منازل مورداستفاده قرار میگیرند. درگذشته از کش های پیلاتس در مراکز درمانی و توانبخشی بیماران استفاده میشد زیرا با این وسیله تحریک اندامها برای بیماران ناتوان بسیار ایده خوبی بود.
کش پیلاتس چیست؟
کش های پیلاتس امروزه از جمله لوازم و تجهیزات ورزشی پر طرفداری هستند که در بیشتر باشگاهها و اماکن ورزشی مورد استفاده قرار گرفته و از محبوبیت بالایی در میان ورزشکاران برخوردار هستند و با نامهایی همچون کش CX، کش تمرینی، و کش بدنسازی نیز شناخته می شوند. کش های پیلاتس در ابتدا به جهت مقاومت پایینی که داشتند به منظور امور درمانی در مراکز فیزیوتراپی و توانبخشی برای کمک به باز توانی بیماران مورد استفاده قرار می گرفتند. ولی به مرور زمان با کشف بیشتر قابلیت های این کشها و وسعت حرکات آن به ابزاری ورزشی تبدیل شدند. به طور کلی کش های پیلاتس به استفاده در ورزش خاصی محدود نمی شوند و در بسیاری از فعالیت های ورزشی و حتی در مراکز توانبخشی هنوز مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع عملکرد اصلی این کشها ایجاد فشار به اندام های بدن و در نتیجه تحریک استخوانها، پرورش و رشد عضلات است. این کشها بر خلاف ظاهر ساده، دارای قابلیتهایی هستند که آنها را به ابزاری کاربردی برای تقویت عضلات، قدرت بدنی، استقامت و انعطاف پذیری بدن مبدل کرده است.
انواع کش پیلاتس
جالب است بدانید در ابتدا از کش های پیلاتس تنها در زمینه های درمانی و توانبخشی استفاده بعمل آورده می شد تا اینکه به تدریج کارشناسان ورزشی با پیدا کردن قابلیت های دیگری بر روی این نوع از کش های سلامتی و تندرستی متوجه این موضوع شدند که می توانند با استفاده از کش های پیلاتس تقریبا سبب تقویت تمام اندامها و عضلات بدن (Full Body) چه برای بانوان و چه در آقایان شوند. این کشها دارای سه نوع:
- حلقه ای: کش پیلاتس حلقه ای بیشتر مناسب پرورش عضلات نیم تنه پایین است و اصولا نیز طول این نوع از کش های بدنسازی چیزی بین ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر می باشد.
- دسته دار: کش های پیلاتس دسته دار مناسب انجام همه نوع حرکات کششی و استقامتی هستند و می توان از آنها بر خلاف هالترهای بدنسازی که گاها موجب تحریک و حتی ایجاد صدمه در تاندون های عضلانی می شوند، برای تقویت اندام های بدن استفاده نمود.
- نواری: به این نوع از کشها، کش بارفیکس نیز گفته می شود و می توان توسط آن همه نور حرکات کششی، استقامتی و همچنین قدرتی را انجام داد.
ناگفته نماند جنس همه کش های پیلاتس از پلاستیک های ارتجاعی با قابلیت های فشاری بسیار بالا می باشد.