کراس فیت یکی از روشهای ورزش بدنسازی است که در آن بدنساز علاوه بر ماهیچه سازی و بالا بردن مقاومت و قدرت بدن، سرعت خود را نیز افزایش میدهد و بدنساز را از انجام ورزشهای تکراری و کسل کننده روزانه رها میکند. اما این ورزش نیازمند لوازم خاص میباشد بنابراین برای آشنایی بیشتر با این نوع ورزش و آگاهی از لوازم مورد استفاده آن همراه ما باشید.
کراس فیت چیست؟
کراس فیت ترکیبی از تمرینات ورزشی قدرتی، مقاوتی و سرعتی است. به طور کلی میتوان گفت ترکیبی از پلایومتریک انفجاری، وزنه برداری به سبک قدرتی و المپیک، کتل بلز، تمرین وزن بدن، ژیمناستیک و تمرینهای استقامتی است. هدف اصلی این ورزش تناسب سازی اندام است مانند تناسب سازی ریوی، قلبی، استقامت، قدرت، استحکام عضلات، انعطاف، نیرو، سرعت، چالاکی، تعادل، هماهنگی و قدرت میباشد. برای نتیجه گیری از این ورزش باید در هفته 3 تا 5 روز کار شود و تایم آن بسیار کوتاه و بدون وقفه است. اصولا به زمانی بین 5 تا 15 دقیقه نیاز دارد. بعد از آشنایی با این ورزش بیایید بررسی کنیم که این ورزش به چه لوازمی نیاز دارد؟
انواع لوازم کراس فیت و کاربرد آنها
-
سازه کراس فیت:
میتوان گفت مادر ابزار کراس فیت است و نمادی از این ورزش محسوب میشود. این سازه بیشتر برای باشگاه کاربرد دارد و شامل بدنه اصلی سازه، لند ماین، استند قرار گیری جای هالتر، نردبان معکوس، مانکی بار، مدیسن تارگت، پارالل و جای بتل روپ میشود.
-
دار حلقه:
کراس فیت ترکیبی از چند رشته ورزشی است و یکی از ورزشهای تلفیق شده در کراس فیت ژیمناستیک میباشد که برای انجام حرکات آن به وجود دار حلقه نیاز است. اگر قصد دارید این ورزش را به صورت حرفهای دنبال کنید از دار حلقه غافل نشوید زیرا تاثیر بسزایی بر حرکات انفجاری بالا تنه دارد.
-
روئینگ:
یکی از وسایل جدا نشدنی از ورزش فیت کراس است به گونهای برخی از ورزشکاران این دستگاه را قلب کراس فیت میدانند. از نظر ظاهری شباهت زیادی به دستگاه زیر بغل قایقی دارد. اما از نظر کاربرد بسیار متفاوت از آن است.
-
ایرباک:
جالب است که بدانید به این دستگاه لقب برادر روئینگ را دادهاند. کاربرد اصلی این دستگاه این است که خلا نیاز بدن ورزشکار، به ورزشهای هوازی را از بین میبرد و برای او چربی سوزی را به همراه دارد. به هنگام استفاده از ایرباک تمامی بدن ورزشکار درگیر حرکت میشود و به همین دلیل در بین ورزشکاران از محبوبیت زیادی برخوردار است.
-
جی اچ دی:
به جرات میتوان گفت تکمیل کننده کار روئینگ و ایرباک است. این وسیله برای تقویت شکم و فیله بسیار مناسب است البته اجرای حرکات آن اصلا شبیه به تمرینات بدنسازی نیست و به هنگام کار کردن با آن شاهد اجرایی بسیار زیبا و دیدنی خواهیم بود.
-
هالتر:
باید دقت کنید که هالتر المپیکی خریداری میکنید. برای شروع و افراد مبتدی یک هالتر 20 کیلو گرمی کافی است.
-
وزنه صفحه:
اگر تازه کار هستید برای شروع 100 کیلوگرم صفحه کافی میباشد.
-
نیمکت:
نیمکت جز لوازم واجب و ضروری برای ورزشهای کراس فیت نیست هرچند که ممکن است برای برخی تمرینات مانند ورزشهای شکمی به وجود آن نیاز داشته باشید.
-
کتل بل:
یکی از ضروری ترین لوازم کراس فیت کتل بل است که شما میتوانید با داشتن آن حرکات بسیاری را برای کل بدن خود انجام دهید و تنوع حرکاتی که میتوان با یک جفت کتل بل انجام داد بسیار زیاد است. هنگام ورزش کراس فیت کتل بل یک وسیله همه کاره است و اگر قصد خرید آن را برای باشگاه دارید یک سری کامل کتل بل برای شما ضروری است اما اگر قصد انجام این ورزش را در خانه دارید میتوانید با یک جفت کتل بل 15 تا 20 کیلو گرمی کار خود را شروع کنید.
-
کشهای پاور باند:
تعداد حرکاتی که با این کشها میتوان تمرین کرد به قدری زیاد است که قابل شمارش نمیباشد. اما از ضرورت تمامی حرکات که بگذریم باید بگویم یاد گرفتن و انجام دادن حرکتی مانند ماسل آپ اگر چه بدون کش پاور باند غیر ممکن نیست، اما کار بسیار دشواری است و به زمان زیادی نیاز دارد.
-
بتل روپ:
جز لوازم ضروری کراس فیت نیست اما برای برخی از حرکات و تمرینات کابلهای بتل روپ برتری دارد و به انجام تمرینهای شدید قلبی و عروقی کمک میکند.
-
میلههای بارفیکس:
ورزشکاران در تمرینات کراس فیت از میله بارفیکس برای تقویت عضلات استفاده میکنند. در منزل میتوانید این میلهها را به دیوار یا سقف نصب کنید اما برای باشگاه میتوانید از سازههایی استفاده کنید که مجهز به میله بارفیکس است.
-
جعبه پلومتریک یا جعبه پرش:
یکی از ارزان ترین تجهیزات ورزش کراس فیت جعبههای پلومتریک است. این جعبه ها در انواع و اجناس مختلفی ارائه میشوند مانند چوبی، فلزی، زاویه دار، قابل تنظیم و …
-
مدیسن بال:
اگر با توپ تمرینات بسیاری را در مدت زمان طولانی انجام میدهید توپهای سبک برای شما گزینه مناسب تری است. ولی از آنجا که تنوع توپها بسیار زیاد است انتخاب را اندکی مشکل میکند. اما میتوان گفت توپهایی با وزن بین 7 تا 10 کیلو گرم انتخاب مناسب تری هستند.
-
وال بال:
توپی است بزرگتر از مدیسن بال و میتوان گفت تقریبا 2.5 برابر بزرگتر از مدیسن بال است.
-
رک وسایل:
هنگامی که ما تمامی ابزار را خریداری میکنیم قطعا باید به فکر جایگاهی برای نگهداری آنها باشیم و رک وسایل، دقیقا همان ابزاری است که به راحتی میتوانیم ابزار را در آن نگهداری کنیم.
-
فوم رولر:
بعد از انجام تمرینات کراس فیت ماساژ کمک میکند تا خستگیهای ناشی از تمرینات را از تن بیرون کنیم و فوم رولر ماساژوری است که این امکان را برای ما فراهم میکند.
فواید لوازم کراس فیت چیست؟
- بهبود در سیستم تنفسی و تمرینات هوازی (به دلیل شدت این ورزش در طول تمرین اکسیژن بیشتری به بدن میرسد).
- بالا رفتن سطح چابکی، تعادل و انعطاف پذیری (تمرینات این ورزش سطح چالاکی را بالا میبرد، خطر آسیب دیدگی افراد را کاهش میدهد و کیفیت زندگی را با توجه به سن آنها بهبود میبخشد).
- کالری سوزاندن و مدیریت وزن (کاهش وزن در این رشته ورزشی با شدت و سرعت بسیاری نسبت به سایر رشتههای بدنسازی صورت میگیرد).
خرید لوازم کراس فیت
همواره توصیه ما این بوده است که محصولات خود را از شرکتهای تخصصی و معتبر خریداری کنید. تن آسا یکی از معتبر ترین شرکتهای ایرانی در زمینه تولید و فروش انواع لوازم کراس فیت میباشد. به همین دلیل تعلل نکنید و همین حالا لوازم کراس فیت را برای منزل و یا باشگاه خود سفارش دهید.
قیمت لوازم کراس فیت:
قیمت لوازم کراس فیت بستگی به برند، جنس و سایز آن دارد به همین دلیل برای آگاهی از قیمت محصول مورد نظر خود بهتر است با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان متخصصان شرکت تن آسا برخوردار شوید.